sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Yletöntä herkuttelua :P

Niin se hujahti helmikuukin ruokakaupassa käymättä, joten vuoden alusta alkanut projekti kantaa hienosti eteenpäin. Ei voi kuin ihmetellä paljonko meillä tuota ruokaa varastossa oikeen onkaan! Pakastimen kätköistä löytyi vielä unohdettuja aarteitakin, kuten pari litraa ternimaitoa :P Toisesta litran satsista tein uunijuustoa, jonka oheen sulatin 400 gr mustikoita ja 600 gr mansikoita, ja koko satsi huitaistiin kahteen pekkaan yhdeltä istumalta! :D Lievä ähkyhän siitä seurasi, mutta minkäs teet kun ollaan tällaisia herkuttelijoita ;) Tänä iltana olisi tarkoitus tehdä toisesta litrasta pannukakku, jonka kanssa nautitaan omatekoista vanilja- ja mansikkajäätelöä, ja tietenkin runsaasti marjoja pakkasesta :)

Viime aikoina on tullut kyllä tehtyä kaikenlaisia herkkuja oikein olan takaa, mutta huonoa omatuntoa näistä herkuista ei kuitenkaan tarvitse potea, sillä raaka-aineet ovat terveellistä, ehtaa ruokaa :) Olen erittäin laiska kokkaamaan mitään kovin monimutkaista tai erikoisista aineksista, mutta nopeita, yksinkertaisia herkkuja teen usein ja oikein mielelläni :)

Muutama päivä sitten löysin ternimaidon lisäksi ruokakaapista sellaisenkin unohdetun "yllärin" kuin kilon pussin cashew-pähkinöitä, joita ostan lähinnä raakakakkujen tekoa varten.  Totesin, että viime raakakakkuilusta taitaa olla hurahtanut jo vuoden päivät, mistä sainkin jonkun ihme kimmokkeen väsätä kahden päivän aikana jopa neljä eri raakakakkua :D Tein toffee-, sitruuna-, kaneliomena- ja appelsiinisuklaakakun. Toffee oli ainoa todellinen pettymys, vaikka tein sen netistä suoraan ottamani ohjeen mukaan. Muut teinkin enemmän tai vähemmän omasta päästäni ja ne onnistuivatkin yllättäen melko mukavasti :) Ohjeet tosin ovat vähän sinnepäin, koska tapanani ei ole hirveästi aineksia mittailla ;) Estetiikkaan en myöskään juuri panosta :D



Raikas sitruunakakku

Pohja

1 dl mantelijauhoa (tai mitä tahansa rouhittuja pähkinöitä)
2,5 dl taateleita
0,5 dl vesihauteessa sulatettua kookosöljyä

-> Blendaa sekaisin tehosekottimella/sauvasekottimella ja levitä ohueksi kerrokseksi vuokaan

Täyte

n. 5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl sulatettua kookosöljyä
2 rkl hunajaa
2 luomusitruunan mehu/0,5 dl sitruunatiivistettä

-> Blendaa sileäksi, tarkista maku, levitä pohjan päälle ja kiikuta pakkaseen hetkeksi jähmettymään ennen päällisen levittämistä

Päällinen

0,5 - 1 dl puolukoita
hunajaa taittamaan kirpeyttä
n. 1 rkl sulatettua kookosöljyä

-> Blendaa ja levitä hieman jähmettyneen kakun päälle -> siirrä pakkaseen



Omena-kanelikakku

Pohja samaan tyyliin kuin sitruunakakussa, mutta korvaa osa manteli-/pähkinäjauhosta raakasuklaajauheella ja lisää 0,5 tl ceyloninkanelia sekä 0,5 tl kardemummaa.

Täyte

n. 5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
Puoli kiloa omenaa paloina/viipaleina (itse käytin pakastettuja omenia, joiden annoin sulaa lähes kokonaan ennen blendausta)
0,5 dl sitruunamehua estämään omenan tummuminen ja tuomaan raikkautta
(sekoita huolella omenan palojen/viipaleiden joukkoon)
n. 1 dl kookosöljyä
n. 2 rkl hunajaa
n. 1 tl ceyloninkanelia tai oman maun mukaan
n. 0,5 tl aitoa vaniljajauhetta

-> Kaikki taas huolella sekaisin, tasaiseksi, vuokaan ja pakkaseen :) Päällä toimii tässäkin hyvin sama raikas puolukkapäällinen kuin sitruunakakussa, mutta loppusilauksena ripauta vielä vähän kanelia puolukkakuorrutuksen päälle.



Aamiaistarjoilu tältä aamulta. Vielä jäisinä kuvassa.


Appelsiini-suklaatryffelikakku

Pohja

1 dl mantelijauhoja/pähkinärouhetta
0,5 - 1 dl raakasuklaajauhetta
2,5 dl taateleita
0,5 dl kookosöljyä
n. 6 tippaa appelsiiniöljyä (tarkista riittääkö vähempi/enempi)

-> Blenderillä sekasin ja vuokaan

Täyte

n. 5 dl liotettuja cashewpähkinöitä
1 dl sulatettua kaakaovoita
1 dl sulatettua kookosöljyä
2 banaania tai 2 avocadoa
n. 6 tippaa appelsiiniöljyä (tarkista taas riittääkö omaan makuun vähempi!). 
Appelsiini antaa kakulle tryffelimäisen maun.
n. 2 rkl hunajaa

-> Ja eiku mössöksi ja samaa rataa ku muutkin kaakut!
Päälle esim. kaakaonibsejä ja mulberryn marjoja :)


Isosisko tyttöineen käymässä, totesivat herkuksi :)


Raakakakkujen lisäksi olen viime aikoina innostunut aivan tolkuttomasti omatekoisesta jäätelöstä! Nythän on kovasti trendikästä nk. bulletproof-jäätelö, josta itse olen varioinut vähän kevyemmän ja yksinkertaisemman version. Jäätelön perusta on aina sama:


Maailman helpoin ja terveellisin jäätelö

8 kananmunaa tai 4 kananmunaa ja 4 keltuaista
50 gr sulatettua & jäähtynyttä (suolatonta) voita/gheetä
50 - 100 gr sulatettua & jäähtynyttä kookosöljyä
50 gr MCT-öljyä (voit korvata kookosöljyllä)
Hunajaa makeutukseen omaan suuhun sopiva määrä


Ylläoleva setti on aika iso annos. Pakasterasiallisen jäätelöä saa jo neljällä-viidellä munalla (en erota keltuaisia, muna on täydellinen combo sellaisenaan). Blendaa perusainekset keskenään ja lisää sellaiset mausteet kuin haluat. Erinomaisiksi todettuja ovat mm. seuraavat:

- 300 - 400 gr mansikoita (mustikoita, vadelmia)
- 300 - 400 gr omenia & kanelia
- 1 dl raakasuklaajauhetta (sekaan kaakaonibsejä)
- pari banaania & raakasuklaajauhetta
- toffeejäätelöä combolla mesquite-toco-lucuma tai toffeenmakuista herajauhetta 
(stevialla maustettu NowFoods iHerbistä)
- runsaasti aitoa vaniljaa (tai vaniljanmakuista herajauhetta)
- cafeceps-kahvijauhetta (itse en ole kokeillut, mutta loraus vahvaa keitettyä kahvia toimii varmasti myös,
sillä pieni määrä nestettä ei haittaa)
- luomusitruunaa/tiivistettä


Maku kuin maku, parasta tarjoiltuna mansikoiden kera :)


Mauissa vain mielikuvitus lienee rajana :) Tulos uskomattoman lähellä oikeaa jäätelöä ja valmistus helepompaa kuin heinänteko! Ja aivan mielettömän H-Y-V-Ä-Ä !! :P

P.S. Helppo pehmis: Blendaa jäädytetty banaani, lisää raakakaakaojauhetta ja loraus (vuohen)maitoa, on muuten nami nami tämäkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti