Tässä kuussa annoimme ensimmäistä kertaa periksi tammikuussa alkaneelle projektillemme ja olemme käyneet muutaman kerran kaupassa ruokaostoksilla. Kerran isommilla ostoksilla ja pari kertaa hakemassa jotain pientä. Itseasiassa mikään pakko ei edelleenkään olisi kauppaan ollut mennä, ja päätimmekin sitten vain ostaa mitä mieli tekee. Vähän huvitti kun jälkikäteen katsoi mitä sitten olikaan tullut ostettua, ei ehkä ihan tyypillisiä mielitekoja:
luomukirnuvoi x 6
sulatejuusto x 2
juustoraaste
sinihomejuusto
kookosmaito x 12
halloumijuusto x 3
vuohenjuusto
kurpitsansiemen
auringonkukansiemen
hapankaali
keräkaali x 2
luomusitruunoita
sitruunatiiviste
luomubanaaneja
avokadoja
luomubataatteja
luomusipulia
luomuvalkosipulia
Kesäinen kuva pihasaunastamme, jonka alla maakellarimme. Tuikitärkeitä molemmat :) |
Oman maan antimiakin vielä vain kellarissa riittää! Perunoita, joita käytämme melko harvoin, on vielä hieman korin pohjalla, punajuuria on pari ämpärillistä, joista toisen tänään ahkeroin raasteeksi puolen kilon valmispussehin ja pakastin, koska alkoi osa olla vähän pehmeitä. Porkkanoita on viimeinen laatikollinen menossa, mutta ne ovat säilyneet rapsakkana, koska ovat olleet hiekkaan säilöttyinä. On meillä kyllä vaan mahtavan hyvä kellari kun keväälle asti säilöö meille ruuan hyvänä <3
Tänään meillä syötiinkiin yhtä yksinkertaista lemppariamme; porkkana-halloumipihvejä, supermaustetuilla uunissa paistetuilla perunaveneillä ja jälkkäriksi punajuurisuklaakakkua. Kakun reseptin olen tuunannut netin vastaavasta vähän omaan suuhun sopivammaksi, eli korvannut siis sokerin, vehnän ja margariinin laadukkaammilla vaihtoehdoilla:
Punajuurisuklaakakku
2 dl mantelijauhoja
2 dl hunajaa
1 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljajauhetta
400 g raastettua punajuurta
250 g voita
4 kananmunaa
Voitele vuoka voilla ja sirottele se kauttaaltaan tiheän siivilän läpi kaakaojauheella. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon raastettu punajuuri. Lisää sulatettu voi. Vatkaa yksi kananmuna kerrallaan massan joukkoon. Levitä vuokaan ja paista 175 asteessa n. tunnin verran.
Katit meillä on kakkuhulluja. Jos vartioimatta jää niin palanen katoaa... |
Kiitos :) Itsekään ei tiedä miten tämä tästä vielä jatkuukaan, mutta luulen että aika omavaraisesti jatketaan tästä eteenkinpäin :)
VastaaPoista